הצ'אקרות שלנו שחף אלדר

צ’קרות

הצ’קרות שלנו

הצ’קרות שלנו ותפקידיהן בחיינו.

משמעות המילה צ’קרה מסנסקריט הוא גלגל. הצ’קרות הם מרכזי אנרגיה המשמשים להעברת האנרגיה בין הגופים השונים ואל הגוף הפיזי.

האנרגיה המועברת דרכם היא אנרגיית החיים והיא בעלת חשיבות מרכזית בבריאותינו הנפשית ,הפיסית והרוחנית. מצב לא מאוזן אשר לא מאפשר זרימה חופשית של האנרגיה יכול להתבטא כחסימה בצ’קרה או במצב שהיא פתוחה יתר על המידה. לכל צ’קרה יש תדר מסוים המושפע מצליל,צבע,רטט כאשר לכל צ’קרה יש האלמנטים המיוחסים לה בלבד.

שבעה צ’קרות מרכזיות נמצאות בכל האדם והם:

1) צ’קרת הבסיס- אחראית על צרכים הישרדותיים ובסיסיים של האדם, היא נמצאת בים פי הטבעת לאיבר המין. בצ’קרה זו מתעוררים היצרים הבסיסיים הטבועים בנו והיא מקשרת בין יכולות רוחניות, פיזיות ורוחניות לבין ביטויי גופינו. במצב מאוזן האדם יהיה יציב, חזק ומלא חיים. הוא יקבל החלטות בקלות ויהיה מאוד אסרטיבי, יתפקד כראוי בעולם הגשמי. כאשר הצ’קרה אינה באיזון, בין אם היא בעודף או בחוסר, יחווה האדם פחדים קיומיים, חוסר איזון מיני שיתבטא בדחפים מיניים חזקים מאוד או חלשים מדי. כמו כן עלול לסבול מחרדות, חוסר ביטחון עצמי ונטייה להסתכנויות מיותרות. חוסר האיזון עלול להתבטא בעיסוק מופרז בכסף ותאוות מין ובצע. או להפך, חוסר חשק מיני וקשיים כלכליים. מצב זה מוביל לעיתים גם לחיי אשליה, ראיית הרבדים החומריים שביקום בלבד ואף לאגוצנטריות חזקה. בעיות פיזיולוגיות שמקושרות לחוסר איזון בצ’קרה הם בעיות בעמוד השדרה והשלד, מפרקים, עצירות, טחורים, מחלות מין ובעיות פוריות.

2) צ’קרת המין- מיקומה מתחת לתבור והיא אחראית על מיניות, חושניות, רגשות ויצירתיות. היא מבטאת את ייחודיות האדם מתוך הבנת המיוחדות שלו ושל האחר. אדם בעל צ’קרה שנייה מאוזנת יידע ליהנות מהחיים, להגשים את עצמו בעולם, להיות יצירתי ובעל תחושת סיפוק עמוקה. בחוסר איזון בצ’קרה יסבול האדם מבעיות מיניות הקשורות למקור רגשי. הוא יסבול מחוסר סיפוק עצמי וירגיש תשוקה בלתי ממומשת לחיים ולהגשמתו העצמית בעולם. מצב כזה עלול להוביל להתמכרויות שונות מאחר ומרגיש לא מסופק רגשית ומחפש מקומות בריחה ותחליפים. גם כאן, כמו בחוסר איזון בצ’קרת הבסיס עלול לחוות חוסר או עודף בתשוקה מינית. צ’קרה זו גם אחראית על תפקודיים בינאישיים ולכן בחוסר איזון יחווה האדם בעיות התחומים חברתיים וזוגיים. דבר שלרב יוביל לתחושת בדידות עמוקה ומערכות יחסים המלוות בקנאה ותלותיות. ברובד הפיזי היא אחראית על קשרי הדם והלימפה, בלוטת יותרת הכליה, מיצי העיכול, הכליות, שלפוחית השתן,שרירי הגוף, איברי המין ומערכת העיכול. צבעה של הצ’אקרה הוא כתום.

3) מקלעת השמש (סולאר פלקסוס)- אחראית ומכילה את האני שהוא האגו, העוצמה האישית וההתפתחותית שלנו. היא המקום איתו אנו נפגשים העולם, אם רגשותינו וההשפעה שלנו על אחרים, כמו כן היא מקור התחושות והרגשות שלנו. מצב הצ’קרה משפיע על האופן בו נגשים את רצונותינו, עצמתנו וכוח הרצון שלנו בעולם. דרך הצ’קרה אנו גם מפרשים את העולם דרך התייחסות לתכננו הפנימיים. איזון בצ’קרה יתבטא ביצירתיות, אומץ, באגו מאוזן, יכולת שליטה ברגשות וכבוד כלפי הזולת. במצב לא מאוזן גם האגו יהיה לא מאוזן, דבר היכול להתבטא בשתלטנות, מניפולטיביות,ניסיונות לכפות עצמנו על הסביבה, תלותיות, חוסר מוטיבציה לעשייה, תחושות חרדה, פחד ורגשי נחיתות. ברובד הפיזיולוגי צ’קרה זו אחראית על תפקודי נשימה, סרעפת, מערכת העיכול, העצבים והראייה. צבעה הוא צהוב.

4) צ’קרת הלב- אחראית על אהבה, ריפוי, איזון ונתינה. היא הצ’קרה המחברת בין 3 הצ’קרות העליונות לתחתונות ולכן משפיעה ישירות על האיזון של כולן. מיקומו הוא במרכז החזה. היכולות שלנו לסלוח, לאהוב, לתת, לקבל ולהתמסר תלוי מאוד באיזון הצ’קרה. כאשר היא מאוזנת האדם יהיה נדיב, אכפתי, עוזר, מלא חמלה וחסר אנוכיות. בחוסר איזון יחווה האדם קושי לתת ולקבל אהבה, קמצנות ואנוכיות, מצב שעלול להוביל לתאוות בצע, הססניות, חוסר אכפתיות,פחדים, חרדות ואטימות לב. בבחינת הגוף היא אחראית על תפקוד הלב, מערכת הדם, הריאות, המערכת החיסונית, בלוטת התימוס, העור והידיים. צבעיה הם ורוד וירוק.

5) צ’אקרת הגרון- אחראית על יכולות הביטוי שלנו, נמצאת באיזור הגרון. היא מחברת בין העין השלישית אל הלב ודרכה אנו מבטאים באופן מילולי את מחשבותינו ורגשותינו. היא הבסיס לתקשורת, יצירתיות ואמונה שלנו. כמו כן היא מאפשרת לנו להבין את רצונותינו הפנימיים ולבטאם כלפי פנים וחוץ, לתקשר אם הסביבה, להבין את הדימוי העצמי שלנו בעיני עצמנו וכך לבטא אותו לסביבה יחד אם דעותינו, מחשבותינו ואמונתנו. במצב מאוזן האדם ייהנה מתקשורת בטוחה וטובה אם הסביבה ויהיה לו קל לבטא את רגשותיו, מחשבותיו,אמונותיו ויצירתיותו. כמו כן ידע לבטא את רבדיו האינטואיטיביים בצלילות ובהירות אל מול הסביבה. במצב לא מאוזן יחווה קשיי תקשורת חברתיות, חוסר רצון להקשיב לזולת, קשיים בביטוי עצמי, חוסר יצירתיות והשראה, דימוי עצמי נמוך וקונפליקטים בין הגיון,רגש ואמונה. ברובד הפיזי אחראית הצ’קרה על הצוואר, מיתרי הקול, בלוטת התריס, העצבים, אוזניים ושרירים. הפתולוגיות המלוות בחוסר איזון הן דלקות אף-אוזן-גרון חוזרות, זיהומים בגרון ובמיתרי הקול. צבעה של הצ’קרה הוא כחול, תכלת וטורקיז.

6) העין השלישית- אחראית על האינטואיציה, הכוח השכלי, כוח הרצון וידע. היא אחראית על האיזון בין חלקו הימני של המוח לחלקו השמאלי ובין הרגש, המיסטיקה והאינטואיציה לבין ההגיון והשכל. היא נמצאת קצת מעל החיבור בין 2 הגבות. במצב של איזון בצ’קרה יחווה האדם חיבור אל התת מודע והאינטואיציה שלו. כמו כן יוכל להבין תובנות קוסמיות ולקבל מסרים בלתי מילוליים. על מנת להגיע למצב זה על הצ’קרה להיות פתוחה ובכך להיות פתוחים למסרים האינטואיטיביים שלנו. מצבה של הצ’קרה משפיע על האיזון הפיזי, יכולת הריכוז שלו, התבונה שלו ושלוותו הנפשית. כמו כן במצב מאוזן יהיה מקובל בחברה,נבון, צלול במחשבותיו, אינטואיטיבי ובעל רמת מוסר גבוה. מצב של חוסר איזון בצ’קרה יתבטא כדיכאון, תלותיות,תשוקות בלתי ממומשות, חוסר החלטיות, תשישות נפשית ובעיות בשמיעה, ראייה ולמידה. כמו כן עלול להתבטא בסיוטי לילה, כאבי ראש, חוסר שיווי משקל, סחרחורות, בעיות עצביות המשויכות לאוזניים ועיניים. צבעה הוא סגול.

7) צ’אקרת הכתר- אחראית על הרבדים הרוחניים הגבוהים ומשויכת לנושאים כמו הארה וידע קוסמי. דרכה האדם מתחבר לרבדים הגבוהים של המודעות והיקום. מיקומה הוא בקודקוד הראש והיא מחברת בין האדם אל האין סוף. היא המקור לידיעות הרוחניות ואל התבונה האלוהית. במצב שהצ’קרה פתוחה האדם יהיה פתוח לקבל תובנות אלוהיות ורוחניות ואף יוכל להתחבר אל המידע האלוהי, לאור ולאהבה האוניברסאלית. במצב לא מאוזן בצ’קרה האדם עלול לחוות שעמום וחוסר תכלית בחייו, חוסר יכולת להיפתח למימדים רוחניים וחוסר במודעות. במצבים קיצוניים עלול להוביל גם לקומה ומוות. היא אחראית על תפקודי המח ובלוטת האצטרובל. צבעיה הם סגול, לבן וזהב.

אם כך נבין ש 7 הצ’קרות המרכזיות שהוזכרו קשורות קשר ישיר בניהן ומושפעות אחת מהשנייה. כמו כן איזון אנרגטי בצ’קרות הכרחי להתפתחות רוחנית בריאה וכל מצב לא מאוזן בצ’קרות עלול להוביל לפתולוגיה נפשית-רוחנית-רגשית.

איסלין, ק’ (2002).

:ביבליוגרפיה

איסלין, ק’ (2012). קריסטלים ואבני חן (תרגום: פישמן, ר’),הוד השרון: אסטרולוג.

Scroll to Top
דילוג לתוכן